pergamen

Maso



Důvodem, proč některým maso nechutná, může být jeho úprava, kvalita či problém ho strávit. Maso dodává látky skvělé na podporu fyzické výkonnosti a regenerace celého těla.

Problém strávit maso

Opomeneme-li zdravotní problémy a vezmeme jen v potaz těžkost po masitém jídle, tak dojdeme k závěru, že je tělo vyčerpané a nemá dostatečné látky na jeho rozklad a zpracování, natož na pořádnou opravu buněk. V tomto případě je důležité začít baštit různé druhy vitamínu B (B-komplex nefunguje), ideálně B1, 2, 6, 9 i B12 ráno po snídani.

Typ masa

Čím světlejší, tím méně výživné a čím tmavší tím je o hodně výživnější. Čím prorostlejší tím více nabídne tělu regeneraci a pohon mozku, srdci, plicím a játrům.

Ryby jsou skvělá věc, když jíte sladkovodní, protože na to máme přizpůsobené naše vnitrozemské tělo včetně trávení.

Vepřové dokáže doplnit nejširší počet látek pro regeneraci a tvorbu buněk v lidském těle. Vepřový bok (bůček) je výborný při zkouškách, testech, učení se, atd. Ne však každý den, stačí jednou za 4 dny. Krkovice dodává pohon při výletech a námaze.

Kuře (chované od kuřátka v malém domácím chovu) je výborný pokrm při velmi lehkém fyzickém záběru. Nic víc z něj nedostanete. Slepice při rychlé nutnosti zregenerovat tělo při nebo po nemoci.

Skopové pro posílení srdce (čím starší, tím lepší).

Králík není pro člověka výživný, pro vlka a lišku velmi.

Hovězí pro fyzickou sílu a kvalitu trávení. Cítíte-li se slabí, je na čase se zakousnout do dobrého hovězího a to ideálně do klišky.

Nejdokonalejší je zvěřina. Není potřeba jíst ji často, postačí jednou za 4 měsíce, častěji pouze když jste těžce nemocní. Ta dělá zázraky. 

Kvalita tkáně masa

Na prvním místě je chlazené, pak mražené. Je dobré maso tzv. naenzymovat. Tzn. nechat ho alespoň do druhého dne na talíři rozbalené (bez jakýchkoliv ochranných obalů) v lednici a klidně ho občas obrátit. Takto může být i několik dnů. Maso má vonět a ne aby to bylo nulové aroma. Tím získáte výživné látky pro tělo. Dobré je kosti odřezat, udělat z nich vývar, který si můžete dát do mrazáku a kdykoliv použít dle potřeby. A maso nechat enzymovat v lednici.

Struktura

Libové vs prorostlé. Nu... Co doopravdy každý snese. Jak bylo řečeno: čím prorostlejší tím lepší a pro tělo výhodnější.

Úprava masa

Nařezat, namlátit a dát smažit na sádlo na pánev. Nebo nechat v celku a šupity s tím do vody do hrnce či papiňáku (Papinův hrnec) s kořenovou zeleninou a potřebným kořením. Nebo pečení, pokud není maso prorostlé, tak to chce hodně špeku - nejlépe ouplně prošpikovat skrz na skrz.

Smažení: nejdříve dlouho smažit pouze na sádle bez čehokoli (hlavně bez koření a soli). Smažit, dokud nezmizí uvolněná voda z masa, přidat cibuli i jiné dobroty, jestli chcete a až na konci dát koření a sůl.

Plátky masa smažte vždy delší dobu z jedné strany a pak obrátit a zase smažit nějakou dobu a zase obrátit. Takto tak dlouho, dokud na horní straně, na kterou vidíte, se neobjeví čirá masová šťáva (zmizí částečky krve). Následně okořenit, osolit a obrátit, ať se koření smaží s danou stranou masa a znovu horní část okořenit, osolit a obrátit a opět krátce smažit. A jest bašta připravená.

P.s. Jsou lepší širší plátky masa (krájet 4 cm, naklepat na 2 cm i 3 cm jsou dobré). Plotna musí být na pořádný výkon a pánev rozpálená, když dáváte masko (nejdříve rozehřát pánev a pak dát sádlo, kterého je lepší dát víc - pak je maso křupavoučké, tzn. aby sádlo bylo po celé pánvi a cca 0,5 cm). Maso pustí "vodu" a tu musíte nechat smažením vypařit (nejvíce se to stane u kousků masa - na čínu, atd.). A nenechte se zmást časem smažení - trochu to trvá, ale masko je jako dortíček!

 

 


Podobné články

Jídelníček a alkohol [Tělo]

Lidské tělo je jedno z nejdokonalejších systému na této planetě. Proto je velmi praktické ho udržovat funkční. Základ je Vynechte ze svého

Mléko [Tělo]

Prospěšnost mléka: Kozí mléko Je dokonalé na veškeré alergie a regeneraci jater. Pít čerstvé nebo ohřáté, nevařit. Pokud nechutná - změňte

Ohnutá záda [Tělo]

Co znamená, že máte ohnutá záda? Za prvé Máte slabé svaly - nemají sílu vás udržet narovnané. Za druhé Stáhlé prsní a


DARNES
pergamen